This page uses html5/CS3 technology and therefore needs a modern browser with JavaScript enabled to present the content the way we meant to make you enjoy it. If you see this message, please update your browser!
Cultural

On a 25.650 m² area at the green district Zehlendorf a new stadium on behalf of the Berlin Rugby Club (BRC) is planned, that will host 1.000 spectators.

Aside from the stands, the two-storey building comprises sanitary facilities and changing rooms for the team players, a gym and an office. A restaurant with bar is also part oft he stadium.

The architecture´s materiality is dominated by exposed concrete and glass. The stadium’s façade is set together by prefabricated shotcrete rectangles. All non-private areas on the second floor – office, restaurant and fitness room – come with glass façades and are formed as boxes to be slid-in under the roof of the stands, thereby making transparent their usage. The restaurant will be equipped with large-scale transparent sliding elements to be opened with warm weather. All sanitary facilities and changing rooms on the ground floor will be illuminated by natural light coming from skylights.

A steel frame construction makes the roof floating lightly above the slid-in glass boxes underneath.

Programm / Program:
Sportstadion / Sports stadium

Fläche / Area:
2.625 m²

Auftraggeber / Client:
Berliner Rugby Club

2015

On a 25.650 m² area at the green district Zehlendorf a new stadium on behalf of the Berlin Rugby Club (BRC) is planned, that will host 1.000 spectators.

Aside from the stands, the two-storey building comprises sanitary facilities and changing rooms for the team players, a gym and an office. A restaurant with bar is also part oft he stadium.

The architecture´s materiality is dominated by exposed concrete and glass. The stadium’s façade is set together by prefabricated shotcrete rectangles. All non-private areas on the second floor – office, restaurant and fitness room – come with glass façades and are formed as boxes to be slid-in under the roof of the stands, thereby making transparent their usage. The restaurant will be equipped with large-scale transparent sliding elements to be opened with warm weather. All sanitary facilities and changing rooms on the ground floor will be illuminated by natural light coming from skylights.

A steel frame construction makes the roof floating lightly above the slid-in glass boxes underneath.

Programm / Program:
Sportstadion / Sports stadium

Fläche / Area:
2.625 

Auftraggeber / Client:
Berliner Rugby Club

2015

Rugby Stadium
© CollignonArchitektur
1
2
3
4
5
6