This page uses html5/CS3 technology and therefore needs a modern browser with JavaScript enabled to present the content the way we meant to make you enjoy it. If you see this message, please update your browser!
Residential

Competition by invitation The idea of the "block corner" was newly defined here. A diagonal slit 2,25 m wide penetrates the residential, shop and office block, creating a conceptional division of the building into two converging parts. Accentuated by the cantilevered bay it also forms the main entrance, with straight stairs and a lift which is glazed on the courtyard side. The proportions, the grey Florentine sandstone, the colour composition and the stringent design details lend the building its elegant and fresh overall impression. The rather closed street frontage contrasts with the courtyard facade, which is open to the south and west and boasts generous balconies.The building comprises 6 office units, 48 owner-occupied apartments, 2 shops and 22 parking spaces, and was honored by the capital investment magazine "Cash" with "The golden square centimetre" prize.

Programm / Program: Wohnen / ResidentialFläche / Area: 5.055 m²Auftraggeber / Client: BEKO Projekt GmbH1998

Competition by invitation
The idea of the "block corner" was newly defined here. A diagonal slit 2,25 m wide penetrates the residential, shop and office block, creating a conceptional division of the building into two converging parts. Accentuated by the cantilevered bay it also forms the main entrance, with straight stairs and a lift which is glazed on the courtyard side. The proportions, the grey Florentine sandstone, the colour composition and the stringent design details lend the building its elegant and fresh overall impression. The rather closed street frontage contrasts with the courtyard facade, which is open to the south and west and boasts generous balconies.

The building comprises 6 office units, 48 owner-occupied apartments, 2 shops and 22 parking spaces, and was honored by the capital investment magazine "Cash" with "The golden square centimetre" prize.

Programm / Program:
Wohnen / Residential

Fläche / Area:
5.055 m²

Auftraggeber / Client:
BEKO Projekt GmbH

1998

West City Apart Kantstrasse
© Ralf Grömminger
1
2
3
4
5
6