This page uses html5/CS3 technology and therefore needs a modern browser with JavaScript enabled to present the content the way we meant to make you enjoy it. If you see this message, please update your browser!
Residential

Near central Alexanderplatz a new residential quarter is planned, comprising 402 student apartments, administration office, a private kindergarten and retail.The 12-storey building contains retail usage on the entire ground floor with a supermarket and a bakery with a café of total 1.250 m2 sales space. Also on ground level are two entrances to the residential area, access to the daycare facilities on second floor as well as access to the underground parking. From second to 11th floor the student apartments are located, with two setback storeys on top of the building. On the rooftop of the supermarket and at the second backyard there are recreative spaces for the daycare children. Underground there is a bike parking space for each apartment.The general size of the apartments are 25 m2, many of them also have balconies. In the two setback stories on top there are altogether 39 apartments, some of them larger and equipped with an additional roof terrace. All of the apartments have natural ventilation and lightning.The design of the building refers strongly to its surrounding – large-scale, powerful buildings with simple but present façades.

Programm / Program: Wohnen + Gewerbe / Residential + CommercialFläche / Area: 20.673 m2Bauherr / Client: Lambert Wohnbau GmbH2015

Near central Alexanderplatz a new residential quarter is planned, comprising 402 student apartments, administration office, a private kindergarten and retail.

The 12-storey building contains retail usage on the entire ground floor with a supermarket and a bakery with a café of total 1.250 m2 sales space. Also on ground level are two entrances to the residential area, access to the daycare facilities on second floor as well as access to the underground parking. From second to 11th floor the student apartments are located, with two setback storeys on top of the building. On the rooftop of the supermarket and at the second backyard there are recreative spaces for the daycare children. Underground there is a bike parking space for each apartment.

The general size of the apartments are 25 m2, many of them also have balconies. In the two setback stories on top there are altogether 39 apartments, some of them larger and equipped with an additional roof terrace. All of the apartments have natural ventilation and lightning.

The design of the building refers strongly to its surrounding – large-scale, powerful buildings with simple but present façades.

Programm / Program:
Wohnen + Gewerbe / Residential + Commercial

Fläche / Area:
20.673 m2

Bauherr / Client:
Lambert Wohnbau GmbH

2015

Residential Quarter Alexanderplatz STUDIO B
© Jan Bitter
1
2
3